5.kolo Třinec

25.06.2024 18:45

Páté kolo Atletické ligy minipřípravek proběhlo na domácí půdě za slunečného a teplého počasí. Celý závod se konal v třineckém lesoparku, kde byly teploty přijatelnější než u soutěží na dráze. Páté kolo bylo označeno jako biatlon a to z důvodu, že se i malinko této disciplíně podobal. Děti zdolávaly běžeckou trať s dvěma přestávkami. V první byl hod na cíl míčkem, ve druhé hod medikem. Obě disciplíny byly zahrnuty do výsledného času běhu, takže i družstvo méně zdatné v běhu, mělo solidní šance na dobré umístění.
Hlídky neboli družstva, byly tvořeny třemi závodníky. Pouze pokud počet závodníků oddílu nevyšel, mohl postavit do závodu dvoučlenné družstvo. Tolik tedy k přiblížení pravidel tohoto kola.
Naši závodníci, dívky i chlapci si vedli v tomto kole naprosto famózně!!
Obě družstva, i když neměla zrovna top účast, zvítězila!!
Dívek v tomto kole startovalo 18, což znamenalo 6 družstev. Chlapců startovalo 11, takže vytvořili 4 družstva.
Děvčata jsou po pátém kole v soutěži na krásném druhém místě. Chlapci výhrou v tomto kole vystoupali na skvělé třetí místo.
Naši medailisté:
Družstvo dívek:  Laryszová, Heckelová, Krainová získalo druhé místo!
Družstva chlapců: Ciencala, Böhm vybojovalo druhé místo a místo třetí získalo družstvo Schwarz, Byrtus, Stefek.
Ovšem pochvala patří všem startujícím! Takovou chuť závodit a bojovnost, kterou naši nejmenší předvedli, byla radost se dívat!!

Teď jen vydržet v nastaveném trendu a dorazit ve velkém počtu na finálové kolo do Frýdku-Místku, které se koná 24.9.2024.
Výsledky: ALMP výsledky 2024 -5.xlsx (93522)
Bodovací soutěž: Bodovací soutěž jednotlivců ALM 2024 TJ TŽ Třinec 2 A (5).xlsx (17987)